Door ons bijzondere beroep als illusionist komen we op uiteenlopende plaatsen en treden we op voor én met zeer diverse mensen. Zo hadden we op een dag in Kazachstan eens negen billionairs in de zaal, maar traden we diezelfde maand in Nederland op voor een zaal vol leden van de voedselbank. We hebben opgetreden voor koninklijke families, rijke voetbaljongens en op sjieke bar mitswa’s, maar ook op scholen, in ziekenhuizen en eenmaal zelfs op de 52ste (!) verdieping van een kantoorpand.

Een bijzonder moment was een televisie-opname vanuit de Amsterdam Arena. Buiten dat het om een gigantische hoeveelheid live publiek ging, was het ook speciaal om het podium te delen met Lionel Richie. Toch gaaf om in hetzelfde programma te zitten als een wereldster van zijn formaat.
Buiten zijn warme stem en sympathieke persoonlijkheid heeft de zanger nóg een bijzondere eigenschap… En daar wil ik graag iets uit eigen ervaring over vertellen.

Onze camerarepetities waren voorspoedig verlopen en de beurt was aan Lionel. Onder begeleiding van een groot gevolg aan musici, bewakers en assistenten repeteerde hij zijn liedjes en de bijbehorende looproutes over het enorme podium. Het leek mij een leuk plan om een foto met deze succesvolle zanger te maken. Natuurlijk is het ook gewoon een mens, maar niet iemand die je elke dag tegenkomt.

Met Oscar in mijn kielzog en Renzo een paar meter daarachter (voor hem hoeft het allemaal niet zo nodig) sta ik aan de rand van het podium te wachten tot het nummer ‘Dancing on the ceiling’ klaar is. De eindtonen klinken en ik loop enthousiast het podium op… En dan gebeurt het. Om de een of andere reden denkt de zanger dat we elkaar ergens van moeten kennen, want hij komt me enthousiast met twee zoenen begroeten. Dat is het moment waarop ik tot een wonderlijke ontdekking kom: Lionel Richie heeft wangen als warme fluwelen kussentjes. Als twee zacht inverende babywangen op grote mensen formaat.

Het moment is slechts van korte duur, want de begroeting wordt bruut onderbroken door de regisseur die mijn naam roept door de luidsprekers en me sommeert het podium te verlaten, want Lionel was nog niet klaar met zijn repetities. Nog steeds beduusd van mijn verrassende ontdekking ga ik weer naar mijn oude plekje, waar een paar minuten later de zanger met gevolg het podium verlaat. Daar volgt alsnog ons fotomoment. Éen foto slechts, in een halve seconde genomen door Steven. Een foto die de volgende dag werd overgenomen door de krant. Een foto waarop het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen. Nou… jaren niet, maar in dat korte ogenblik hebben zijn zachte wangetjes wel een levenslange indruk op me gemaakt!

Kazàn Theaterprodukties Magic Unlimited Oscar Renzo Mara Lionel Richie

X