Vanwege onze shows in theater de Maaspoort verblijf ik momenteel samen met mijn zwangere vriendin Bregje in een natuurhuis in de omgeving van Venlo. Om eerlijk te zijn kende ik Limburg niet zo heel goed, maar nu ik er zelf verblijf, kom ik er achter hoe wonderschoon dit speciale stukje Nederland is.

Inderdaad, in plaats van een luxe hotel heb ik gekozen voor een verblijf op het platteland. En ik kan je vertellen, het is fantastisch. Ons huis bevindt zich midden in een moestuin waar de meest prachtige soorten onbespoten groenten en fruit groeien. Het is hier zo natuurlijk dat je op een mooie zomer avond niet verbaasd hoeft te zijn als je in één keer oog en oog staat met een ree.

Voor het avondeten hoef ik ook niet meer naar de supermarkt. Ik loop gewoon de tuin in en pluk wat ik nodig heb. Alles vers, zo uit de grond. En de smaak…onbeschrijfelijk. Sla die nog naar sla smaakt, wortelen in alle kleuren en pruimen die te pruimen zijn. Eten is voor mij in één keer een hele andere belevenis geworden.
Een prei die je zelf uit de grond trekt, smaakt bij voorbaat al 10 keer beter dan eentje uit de supermarkt.

En wat ik ook erg leuk vind is om het plezier op het gezicht van Bregje te zien. Ook al is ze inmiddels hoogzwanger, ze straalt helemaal als ze naar het kippenhok gaat om eieren te rapen of als ze in de boomgaard pruimen gaat plukken. Daarna staat ze met een big smile taarten te bakken in de keuken.

Met plezier kijk ik hier dan ook elke keer uit het raam. Voor mij zie ik dan een veld met allemaal kolen.
Heerlijk denk ik dan bij me zelf, kool, kostelijke kool.

X